Viikko sitten tajusin että minun pienen pienet tomaatin taimet ovat aivan liian pienen pieniä...panikki ! Tämä on nyt 4 kevät kun niitä kasvatan ja ei koskaan ole olleet niin surkeita kun nyt.Mr järki sanoi "se on sen sukka mullan syytä " Minähän metsästin kasvuturvetta joka paikasta ja kun en sitä löytänyt jouduin ostamaan taimimultaa joka oli tarkoitettu ammatti kasvatukseen...no se varmasti on ihan hyvää...mutta kuinkakohan vanhaa se oli ??? Eli paniikki !!!

Löysin sitten 50 km.päästä Biolanin taimimultaa ja ei muuta ku koulimaan..

Keksin muuten aivan uuden toimivan koulimis kepin = hieno vanha pitkä vartinen sillihaarkukka...tässä purjo kavereiden kimpussa...

Se mikä taas oli tässä mullassa hassua on että ensimäistä kertaa salvian taimet itivät todella hyvin.

Olen nyt 3 kertaa yrittänyt ja aina epäonnistunut, nyt onnistuin jee...

20 pientä salvian taimea muiden lisäksi on nyt koulittu ja jo viikossa on huima kasvunpyrähdys tapahtunut...eli ehkäpä toivoa ei ole menetetty.

Mullasta vielä sen verran että olin taimille alkanut jo antamaan nestemäistä lannoitusta,mutta sekään ei tuntunut auttavan.Asterit ei itänyt ollenkaan ja niiden kohtalo oli komposti, tilalle laitoin tähän uuteen multaan viimekevään asterin siemeniä ja ne on itänyt.

eli olen aivan varma että se on sen sukka mullan syytä....ensi kevääksi täytyy varautua hyvissä ajoin ja varata multaa varastoon sillä ekoloooooginen jalanjälki tulee muuten liian pitkäksi näille kavereille =)