Arja O. tiedusteli kommentissaan; onko puumaja linnunpönttö vai oikea maja. Kyllä, se ON oikea maja.

Kerronpa hiukan taustaa. Idea syntyi alkukesästä viime vuonna. Istuskelimme saunan terassilla ja katselimme vieressä kasvavaa komeaa mäntyä. Kummityttö Ella istui siinä kanssamme. Syntyi kuningasajatus; "Mitäs tykkäisit, Ella, jos rakentaisin sulle tohon mäntyyn puumajan?" "JOOOO!" hihkui Ella. "Okei, kun tullaan tänne lomalle heinäkuussa, rakennan sen" lupasin rehvakkaasti. Täytyy myöntää, että allekirjoittaneen nauttimalla muutamalla saunaoluella oli hiukan vaikutusta projektin syntyyn.

No, lapselle annettua lupaustahan ei voinut perua, joten hanke oli toteutettava. Siinähän se loma sitten vierähtikin. Kivaa majaa rakennellessa toki oli ja kuin ihmeen kaupalla se myös pysyy puussa.

Suunnittelussa otin luonnollisesti huomioon myös majan mahdollisen "hätäkäytön". Jos joskus saunoessa tulee otettua se kuuluisa "yksi liikaa" ja ei enää sen jälkeen ole kykenevä (tai tervetullut) tupaan saakka, sitä voi aina kömpiä puumajaan nukkumaan. Se on mitoittettu niin, että meikäläisen mittainen henkilö mahtuu sinne hyvin pitkin pituuttaan.

Eli, kyllä, puumajaan voi kaksi elämyshakuista aikuista majoittua vallan mainiosti. Kesäaikaan tosin. Hanke on sikäli kesken, että lämpöeristys ja keskuslämmitys puuttuvat. Romanttisia öitä ei majaan kuitenkaan kannata suunnitella sillä mökin läpi, makuupaikkojen välissä, kasvaa jykevä mänty.

t. Lassi