Tänään on huominen...eikö olekkin...?


Sadonkorjuun myötä piti taas kaivaa esille inspiraatio
kirjoja...
1876584.jpg
Kun perusmaut perusaineksista on monta kertaa jo maisteltu
alkaa sovellutuksien vuoro.
Ja siinä niissä italialais/ranskalainen keittiö on aivan oiva.
Maat joissa on mahdollisuus syödä koko ajan "kauden vihanneksia"
ja myöskin tapana tehdä ruokaa niillä aineksilla mitä juuri silloin
on tuoreena mahdoillista saada.

Sovellellus Basilica/Mozarella mureke ja kauden juurekset...
Ohje omasta hatusta...:)

Perus mureke ohje,
Tässä broileri jauhelihaa 400 g,1 kanamuna,viipale vaaleata leipää
1 1/2 dl veteen liotettuna 1 iso sipuli, 1tl suolaa ja PALJON
basilicaa 1 rkl balsamicoa.Minä käytän karamilisoitua joka on makeampaa
ja siirappimaista.
1876602.jpg
ainekset sekoitetaan kulhossa.Jonka jäkeen otetaan iso uunivuoka
ja keskelle levitetään n.puolet taikinasta.
Päälle mozarella juustoa raastena tai tuoreena jos kaapista
löytyy...meillä useimmiten nykyään raasteena...koska säilyy paremmin
ja kauppa josta saa tuoretta on 37km.päässä.
No siis niin.....
1876603.jpg
Toinen kerros taikinaa päälle...ja...
Otetaan tarvittava määrä juureksisa.
Tässä uusia perunoita,sipulia,ja viime kesän porkkanoita
pakkasesta...
1876605.jpg
Maustetaan suolalla ja ripauksella tinjamia sekä
oljyllä..sekoitetaan niin että suola ja öljy on tasaisesti
kaikissa potuissa.
1876607.jpg
Kaadetaan vuokaan murekken kaveriksi ja laitetaan
uuniin 200c n.50-60 min....

Sillä aikaa perus vihreä salaatti.
1876609.jpg
Tässä 4 eri laatua..roman,tammenlehvä,jäävuori
ja lollorosso.
Kastike = riippuu salaatin määrästä,mutta
n.reilu tee lusikallinen dijon sinappia,makeata balasmicoa loraus
öljyä hitaasti valuttaen.Koko ajan sekottaen.
1876612.jpg
Kastike on tarkoituksella hyvin paksua tököttia.
Sitä sekoitetaan revittyjen salaatin lehtien sekaan
niin että salattia sekoitetaan kunnolla koko ajan.
Suosittelen ISOA salattikulhoa koska yleensä
tässä vaiheessa osa meinaa karata kulhosta.
Kastikkeen on tarkoitus sekoittua kevyesti jokaiseen
lehteen...ja sitä ei tarvitse kaikkea laitta jos näyttää
että on tullut tehtyä liikaa...

1876614.jpg

1876905.jpg

Syömään ruoka on valmista !

Ps.tästä ei ole tulossa ruokablogia...kuten ohjeistakin
huomaa ole vähän summittainen kokki ja vedän hatusta
kaikenlaisia reseptejä...nämä kyllä pitävät määrien kohdalta
paikkansa...